Isnin, Julai 14, 2008

4x4 Jamboree, Sg Sendat

Sabtu lepas aku pergi 4x4 Jamboree anjuran ACKL. Punyalah banyak 4x4 dalam hutan tu. Hampir 60 buah kereta. Menarik sungguh aksi-aksi merosakkan kereta oleh pemandu-pemandu yang tak sayang duit ni. Aku memang dah biasa tengok. Rupanya Nikon Malaysia ada menganjurkan pertandingan fotografi untuk program tersebut. Patutlah ramai jurugambar pro dengan tak pro. Aku ni kategori jurugambar 'PROsak je. Dengan kamera Nikon Coolpix 5400 apa aku boleh buat. Aku tangkap je gambar tu. Sapa nak marah. Lagipun aku bukan rugi apa pun. Orang lain punya kamera punyalah canggih.

Lens saja aku tengok dah tak larat pikul. Mesti gambar dia orang tu cantik dan menarik. Kalau gambar yang dia orang ambik tu tak cantik, aku ada 1 nasihat untuk dia orang iaitu..."Baik kau bakar je kamera tu".

Akupun ambik juga beberapa keping gambar yang aku gerenti kalau masuk pertandingan tu, terus dia orang campak dalam tong sampah. Macam-macam aksi aku ambik. Aksi aku je tak tau macamana nak ambik. Nasib baik Dik Apit ambik gambar aku. Jadilah, daripada tak ada. Ni aku sertakan gambar yang aku ambik...hehehe... Kalau nak tengok gambar yang menarik masuk link ni...http://archidoz.fotopages.com/. Dik Apit punya link. Kamera dia canggih...oo.




1 ulasan:

Afiz berkata...

woooo b'solll... satu nasihat yg baik utk pengguna kamera mahal...hahaha.. ces... gua pun ketegori kene campak kamerer rasenyer kot.. hehehee.. tak puas tol shoot ari tu.. klu bleh pegi kol 8 pagi msti gempak ar... nnt klu ade kene pegi lagi ni.. gmbr ko yg truck terbalik tu ok dah b'sol.. boleh masuk kat utusan tu.. gmbr yg last tu ko terang kan skit kan..hehe.. tekeeeee.. jer..!!

 
Jeng!Jeng!Jeng! - © 2007 Template feito por Templates para Você